Big Ten ranking

Vanaf 9 maart zit ik in het Conseco Fieldhouse om het Big Ten tournament te volgen. De Big Ten is dit jaar een zeer interessante competitie. Op ESPN America op de kabel is de competitie wekelijks goed te volgen. Dat komt natuurlijk omdat er een aantal teams in spelen die in de ‘power rankings’ van het college basketbal te zien zijn. Een kandidaat om een nr 1 positie te krijgen is Ohio State. Maar behalve Ohio State zijn er in de Big Ten nog een aantal goed presterende teams te zien. Purdue doet het dit jaar goed, Wisconsin staat bij de eerste 12 teams. Dan zijn Michigan State en Illinois nog niet meegerekend.
Michigan en Minnesota staan daar weer onder, maar kunnen in de komende weken nog wel schade aanrichten en zullen zeker worden uitgenodigd voor het NCAA toernooi. Of in ieder geval in de ‘consideration’  zijn betrokken.

Mijn geluk zit dus in het aanschouwen van een aantal zeer interessante talenten die er bij de verschillende teams spelen. Voordat ik richting Indianapolis vertrek zijn een aantal spelers de moeite waard om wat meer te volgen. Laat ik beginnen met te zeggen dat er een verschrikkelijke hoop talent in de USA speelt. Dat is simpelweg snel te constateren als je de wedstrijden op ESPN America een beetje volgt. De vraag (voor mij als coach) is welke talenten door de NBA worden overgeslagen en dus richting Europa zullen komen om te kunnen basketballen. In dit proces ben ik niet heel erg goed. Ik kan erg goed in kaart brengen welke talenten interessant zijn, maar vervolgens blijken die allemaal jarenlang in de NBA spelen. Dat is natuurlijk het nadeel aan een conference die veel in de publiciteit staat.

Afijn, ik ga opnieuw mijn best doen om talent goed te bekijken. Het is natuurlijk ook een deel geluk. Maar geluk uitsluiten is ook een kwaliteit. In de loop van de week komen hier een aantal impressies te staan over mijn ervaringen in Indianapolis.

Geef een reactie