BT-3 Rotterdam 2010 (defense)

Hier een kort overzicht van de onderwerpen die zijn behandeld bij de BT-3 cursus in Rotterdam. Het onderwerp is Defense en daarom zeer omvattend. Want de bedoeling is dat zowel de opbouw van de verdediging (1-tegen-1 tot 5-tegen-5) aandacht krijgt, maar ook zone verdediging en varianten hierop.
Hieronder een aantal voorbeelden over verdedigingssituaties waarover we het tijdens de workshop zullen hebben:
De eerste video (2 min) is een uitleg van Michael Jordan over de verdedigende houding. Ernaast ook een video over de verdedigende houding (3 min). Een andere benadering.

please install flash

De tweede video laat een ander idee zien:

please install flash


De tweede video is een uitleg over 2-tegen-2 verdediging van Michael Jordan.
Uitleg wordt gegeven over de principes van 1 pass afstand en 2 passes afstand. Dit is feitelijk de 1-tegen-1 verdediging zonder de bal.

please install flash

Verder is hier nog een website (met nog heel veel andere onderwerpen) die gedetaileerd beschrijft hoe de 1-tegen-1 aan te leren. De website (basketballhighway): http://www.bbhighway.com/content/step-and-slide-footwork-fundamentals.

Een techniek die ik mijn spelers heb aangeleerd/aanleer, is de push-step-slide techniek waarbij wel met de achterste voet wordt gestart. De techniek wordt in een heel goede DVD goed uitgelegd door “>Rick Torbett:
Overigens is op dit moment het WK in Turkije aan de gang. Een speler om te volgen is Ricky Rubio, die bekend staat om zijn prachtige aanvallende acties, maar ook zeer goed voetenwerk heeft. Hij heeft steeds actieve voeten, maakt kleine stapjes en is daardoor zeer wendbaar en heeft actieve handen.

Geef een reactie