Flow

Interessante presentatie van Mihaly Csikszentmihalyi, de schrijver van het bekende boek Flow. Hij zegt ook iets over de 10.000 uur-regel.

Om in Flow te komen moet je een vaardigheid beheersen. Je moet technisch op de automatische piloot functioneren. Om in flow te komen, zijn meer zaken belangrijk. Maar met het oog op het beheersen van een vaardigheid, is het een interessant thema. Want die 10.000 uur regel (zie in het filmpje vanaf 10′.30″) moet voldoen aan een aantal eisen. In ieder geval moet de training bewust, doelgericht en gepland zijn. En de volgende vraag is: zijn we als coaches ons hier bewust van? Want het betekent dat we nooit meer zomaar naar de hal gaan om een training te geven. De tijd die we niet bewust, doelgericht en gepland doorbrengen, telt niet mee voor de 10.000 uur of 3 uur per dag. Iets om je bewust van te zijn.

Van de schrijver Malcolm Gladwell (Outliers of Uitblinkers) een filmpje over hoe lang het duurt om ergens goed in te worden en vooral dat dit dus zou moeten zorgen voor geduld! Het boek is een absolute must-read voor coaches die met talentontwikkeling bezig zijn. Het laat je op een heel andere manier naar “talent” kijken.

please install flash

Comments are closed.