Hamburg, wat een niveau…

En dat geldt eigenlijk voor zowel het WK U17 dat in Hamburg plaatvond, als de coachclinics die werden gegeven in het afgelopen weekeinde. Vrijdag startte de coachclinic, georganiseerd door de Duitse Basketball Bund, met Ettore Messina. Zijn topics over postfundamentals voor jongen spelers en passing waren van een bijzonder hoog niveau.  

Dag 2 van de coachclinic was vooral gericht op de fysieke ontwikkeling van jonge spelers. Jackie Ansley heeft met haar bedrijf een goed naam en bedient een belangrijk deel van het professionele basketbal in de USA. Zij toonde dynamische stretching en een manier om spelers sneller en explosiever te maken. In veel workshops kwam het verschil tussen USA en Europees basketbal naar voren. Als Amerikaanse vond zij dat Europese spelers verder waren in hun ‘skill-level’, maar achter liepen in hun fysieke ontwikkeling en kracht. Team USA maakte dat op het toernooi overigens ook wel duidelijk. Tweede spreker op dag 2 was Dick Bauermann, de hoofdcoach van Duitsland. Hij ging in op de verdedigingsfilosofie van Duitsland en de fundamentals die daarbij werden getraind.

Dag 3 van de coachclinic was voor Sergio Scariolo. De hoofdcoach van het Spaanse Nationale team en Khimki uit Rusland. Opnieuw een bijzonder hoog niveau waaruit bleek dat deze coaches werken met de absolute top in het huidige basketball. Zeer inspirerend, want daar moeten wij natuurlijk ook naartoe.

Geef een reactie