Indianapolis 2011 – Big Ten Tournament

Ik ben aangekomen in Indianapolis en ben direct ondergedompeld in het college basketbal. Ik was vroeg vertrokken uit Amsterdam, 8.00 uur, en arriveer rond 14.00 uur in mijn hotel. Locale tijd natuurlijk. Op tv de eerste wedstrijd in het toernooi. Northwestern speelt leuk. Op loopafstand en met kaartjes in mijn binnenzak, de live versie. Ik douch en vertrek naar het Conseco Fieldhouse om de tweede wedstrijd te zien.

Conseco Fieldhouse is een grote hal. Op het moment dat ik aankom is het druk, maar niet alle zitplaatsen zijn bezet. Dat is logisch, want alle teams hebben hun eigen fans. En dat is mijn eerste observatie. Een aantal jaar geleden in San Antonio bij de Final Four viel me dit ook al op. College basketball fans zijn oudere volledig in de universiteitskleuren gestoken opa’s en oma’s of hele gezinnen. De school is hun alma mater en ze trekken er voor een halve week op uit om wedstrijden te bekijken van hun school. Het bijzondere is dat ze ook naar de andere scholen kijken. Het zijn gewoon basketballiefhebbers. (later meer)

Geef een reactie