Live Euroleague Final

Olympiakos heeft het moeilijk om dezelfde verdedigende intensiteit (zoals in de halve finale) te brengen in het eerste kwart. Ze krijgen alle schoten die je niet wilt krijgen. Spotup driepunters, ritme schoten uit dribbels en lay-ups. Het inbrengen van Kyle Hines en Antic geeft de inside verdediging een boost. Real moet weer werken voor goede looks. De verdediging van Sloukas op Sergio Rodrigues zorgt voor een Olympiakos run en verandering van momentum.

Van 27-10 voor Real, sluit Olympiakos het 2e kwart af met 27-14. Het is weer een wedstrijd. Er moest door Oly hard voor worden gewerkt. Maar het aanvallende arsenaal van Madrid kan alleen met heel veel energie worden gestopt.  Als Olympiakos kan voorkomen dat Madrid kan gaan rennen (vrijwel altijd uit turnovers) zal het een wedstrijd blijven. Om de verdediging scherp te houden, met name op pick&rolls is het belangrijk dat Kyle Hines op het veld blijft staan. Het grootste verschil zit in het 3 punts percentage. Real schiet 55% vanaf de driepuntlijn.

Het derde kwart begint met 2 rimshots, maar wordt opengebroken door Spanoulis. Een single PR op top met Begic als verdediger zorgt voor 2 rake driepunters. Begic speelt dichtbij de ring een uitstekende wedstrijd, maar in de PR verdediging kan hij nietnin de bucket blijven staan. Spanoulis speelde een zwakke eerste helft, maar hersteld zich heel knap. Het duurt 3 possessions en Begic wordt gewisseld voor Marcus Slaughter. Maar het verschil is gemaakt en je ziet het geloof terug in alles wat Olympiakos doet. Spanoulis heeft 0 punten in de eerste helft, maar sluit af met 20 punten in de tweede helft.

Olympiakos wint back-to-back titels. Een bijzondere prestatie. Ze stralen een hecht team uit, waarbij duidelijk is wie de leiders zijn. Alle spelers kennen hun rol. Dat was vorig jaar ook al zo, maar de grote leider was toen coach Ivkocic. Het is duidelijk dat Spanoulis en Antic dat leiderschap nu hebben. Het toont volwassen en stabiel.

Geef een reactie